Cum aleg oglinda

Fie baie, dormitor, hol sau mobilier, oglinda este un obiect care nu poate lipsi din locuinta noastra.
Oglinda este considerata de secole un obiect decorativ. Asadar, o oglinda pe hol ofera o atmosfera placuta deja la intrarea in locuinta. Oglinda este cel mai benefic mobilier din toata locuinta!
Folosite corect, oglinzile pot mari, defini sau accentua spatiul sau obiectele de mobilier.
Cele mai importante trei caracteristici de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi o oglinda sunt forma, marimea si mai ales stilul.

Forma joaca un rol foarte important in definirea oricarui spatiu. O oglinda lunga, orizontala va accentua latimea, in timp ce una inalta, verticala, va pune accentul pe inaltime. O forma patrata sau un dreptunghiulara, se potriveste cu stilul formal, ordonat, in timp ce o oglinda rotunda sau curbata are un aer mai boem.

Marimea poate influenta impactul pe care vrei sa-l creezi. Alegerea marimii depinde de scopul oglinzii, daca aceasta este centrul de interes, un accesoriu sau pur si simplu functioneaza ca fundal.

Daca iti doresti ca oglinda sa fie centrul de interes, alege una suficient de mare ca sa iasa in evidenta, dar nu uita sa alegi si o rama inedita, care sa o faca cu mult mai interesanta.