Oglinda de baie este un element util si indispensabil ce completeaza decorul si, prin urmare ar trebui sa fie aleasa cu mare grija. De obicei formele cele mai traditionale sunt: rotunde , ovale, dreptunghiulare si patrate. Oglinda este o piesa de mobilier valoroasa mai ales cand baia este mica si nu foarte luminoasa datorita suprafetei sale reflectorizante ce extinde spatiul. Daca oglinda e montata fara rama, este adesea insotita de o polita de sticla pentru asezarea obiectelor utilizate zilnic.
SABLARE OGLINZI AUTO
Sablarea oglinzilor auto, este cea mai practica metoda pentru a descuraja furtul acestora.
Prin procesul de inscriptionare, oglinzile nu pot fi reutilizate pe alta masina. Sablarea este definitiva iar procesul acestora nu dureaza mai mult de 30 minute.
Geam sablat decorativ
Decoreaza-ti casa ca un adevarat profesionist , fara ajutor , cu unele schimbari mici care pot avea efecte mari .Cea mai potrivita alegere si un mod interesant de decorare care da o nota de modernism , eleganta si rafinament , este geamul sablat decorativ. Acesta are un impact deosebit ce scoate in evidenta locatia. Cu imaginatie, dar si cu bun gust, poti obtine efecte decorative extraordinare.
Daca si tu, la fel ca multi altii, simti nevoia sa faci cateva schimbari in decorul casei tale, alege modele de geam sablat decorativ care stii ca ti-au placut dintotdeauna, si care nu te vor obosi sau plictisi peste un an sau chiar mai devreme.
Placari cu oglinda
Ca si aspect se foloseste uzual oglinda clara sau colorata cu grosime de 3 si 4 mm, in orice forma dorita , indiferent de dimensiuni , contribuind astfel la reusita designului de interior.
Oglinzile se pot folosi in diverse spatii si variante , dar cel mai des o intalnim aplicata pe perete , in sali de fitness , sali de dans , sali de asteptare , cazinouri si cluburi de noapte. Amplasarea corecta a oglinzilor poate crea senzatia de spatiu mai mare , aerisit , si mai primitor in care efectul vizual de lumina este amplificat.
Ca element decorativ se pot placa in locuinte , inlocuind faianta in bucatarie si baie , aplicate pe tavan , pe usile unui dressing , cat si in orice alt loc unde aceasta s-ar integra din punct de vedere estetic si functional.
Pentru un aspect mai placut ele pot fi finisate cant-muchie-cant , fazetate , sablate cu model pe exterior cat si pe partea din spate pentru lumina de fundal data de leduri in special la dressing-uri.
Montajul oglinzilor prin lipire direct pe perete se va face cu adeziv special pentru oglinzi si banda dublu adeziva , in cazul celor aplicate pe pal se vor folosi accesorii de prindere iar cele de dressing fara a avea sustinere de pal se va face numai cu folie de protectie aplicata pe spatele oglinzii.
Curatarea geamului sablat
Geamul sablat este intotdeauna prezent in aeroporturi, birouri private, in oficiile postale sau banci pentru a oferi un grad de intimitate clientilor .
Geamul sablat este utilizat atat in sectorul public,cat si pentru a separa diferite camere din casă fara a impiedica trecerea luminii naturale.
De asemenea, aveti posibilitatea să utilizati geamul sablat cu model in cele mai diferite maniere. Baia pare a fi locul de predilectie, atat in ceea ce priveste ferestrele care se deschid la partea exterioara a cladirii, fie pentru cabine de dus, decisiv pentru a separa zona de dormit de camera de zi sau bucatarii. Sticla sablata poate avea decoratiuni interminabile si, de fapt, poate deveni elementul de mobilier care pot da casei un stil personalizat mereu foarte binevenit.
Geamul sablat da o nota de eleganta, personalitate, luminozitate, dar este destul de dificil de curatat in mod corespunzator.
Pentru a evita greselile si deteriorarea acestuia, procedati după cum urmează: purtati mănusi de cauciuc pentru a nu lasa amprente in timp ce il curătati. Evitati aplicarea produselor pe baza de amoniac, detergenti abrazivi si stergerea lor cu ziare. Distribuiti detergent pe toata suprafata, apoi cu o carpa moale si curata sau un burete moale se sterge cu miscări circulare si rapide pentru a elimina complet murdaria. Clatiti zona cu apa calda, iar cu o carpa moale si curata se sterge cu miscari circulare pana se usuca bine. Este important de a face acest lucru o data la luna.
Cum aleg oglinda
Fie baie, dormitor, hol sau mobilier, oglinda este un obiect care nu poate lipsi din locuinta noastra.
Oglinda este considerata de secole un obiect decorativ. Asadar, o oglinda pe hol ofera o atmosfera placuta deja la intrarea in locuinta. Oglinda este cel mai benefic mobilier din toata locuinta!
Folosite corect, oglinzile pot mari, defini sau accentua spatiul sau obiectele de mobilier.
Cele mai importante trei caracteristici de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi o oglinda sunt forma, marimea si mai ales stilul.
Forma joaca un rol foarte important in definirea oricarui spatiu. O oglinda lunga, orizontala va accentua latimea, in timp ce una inalta, verticala, va pune accentul pe inaltime. O forma patrata sau un dreptunghiulara, se potriveste cu stilul formal, ordonat, in timp ce o oglinda rotunda sau curbata are un aer mai boem.
Marimea poate influenta impactul pe care vrei sa-l creezi. Alegerea marimii depinde de scopul oglinzii, daca aceasta este centrul de interes, un accesoriu sau pur si simplu functioneaza ca fundal.
Daca iti doresti ca oglinda sa fie centrul de interes, alege una suficient de mare ca sa iasa in evidenta, dar nu uita sa alegi si o rama inedita, care sa o faca cu mult mai interesanta.